Heuvel upgrading, Eindhoven

In opdracht van CBRE Global Investors en in samenwerking met architectenbureau Dunnett Craven voerde VAN AKEN de upgrading van shopping centre Heuvel in Eindhoven uit. Doel is de bezoekers een compleet nieuwe shopping ervaring te geven. "We denken dat het winkelen van de toekomst veel meer een beleving moet zijn dan het aanbieden van producten alleen. Dit winkelgevoel start direct op het moment dat je de Heuvel betreedt", legt opdrachtgever David Visser van CBRE Global Investors uit.

Speciale aandacht verdient de eerste brandwerende tourniquet ter wereld, als entree van de parkeergarage (1200 plaatsen) naar het shopping centre.  Bauporte ontwikkelde speciaal voor de Heuvel een brandwerende glazen deur met opvouwbare vleugels en ambient LED-verlichting in het plafond.

Opdrachtgever
CBRE Global Investors

Jaar van oplevering
2015

Fotografie
Stijn Poelstra

 

--- BREEAM-NL Outstanding certificaat ---

Download PDF