Zorghotel De Bron, Roermond

Op het terrein van het Laurentius Ziekenhuis Roermond (LZR) verrijst een acht verdiepingen hoog zorghotel voor revalidatiecliënten.

Hoe prettiger de omgeving, des te eerder iemand herstelt, is de filosofie achter het zorghotel. Alles is erop gericht een ‘healing environment’ te creëren, een hotelomgeving met een viersterren allure, van alle gemakken voorzien. In totaal zijn er zestig hotelkamers in het acht verdiepingen hoge zorghotel. Daarvan wordt een gedeelte bezet door revalidatiepatiënten van het LZR; het andere – grootste – deel is bestemd voor bezetting door geriatrische revalidatiecliënten van De Zorggroep.

VAN AKEN kreeg de opdracht om – binnen het budget van de gezondheidszorg – een gebouw te ontwerpen dat zich onderscheidt in de markt. Het gebouw moet onderscheidend zijn, maar tegelijkertijd passen bij de bestaande bouw én de nieuwbouw van het LZR. Er is gekozen voor een bijzonder, elegant silhouet met de acht bouwlagen hoge toren, waarvan je niet ziet dat het een ziekenhuisomgeving is. Ook het interieur is van de hand van VAN AKEN.

 

Locatie
Roermond

Opdrachtgever
De Zorggroep

Vloeroppervlakte
6.400 m²

Oplevering
2016

Download PDF