Architectenbureau

VAN AKEN is een Nederlands architectenbureau dat is gevestigd in Eindhoven. Het bureau is opgericht in 1979 en met 30 medewerkers een van de grotere architectenbureaus in Nederland. VAN AKEN is actief in zowel binnen- als buitenland.

‘Building perfection’

We houden van een uitdaging. ‘Building perfection’ noemen we dat. We zijn gespecialiseerd in zeer complexe opdrachten op het gebied van zorg, hoogtechnologische gebouwen of ontwerpen in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid. High care, high tech en high density. Maar ook voor minder complexe opdrachten zoeken we altijd de juiste balans tussen creatieve ideeën, vernieuwende ontwerpen en innovatieve materialen. Zo creëren we maakbare architectuur en gebouwen die optimaal gebruiksvriendelijk zijn.

‘Building perfection’ betekent dat we altijd zoeken naar een ontwerp dat niet alleen functioneel en esthetisch is, maar dat ook past in zijn context. Wij kijken bij onze ontwerpen verder dan het ‘hier en nu’. Onze gebouwen moeten langer mee dan tien of vijftien jaar.

Onze toegevoegde waarde reikt verder dan het ontwerp alleen. We zijn ervan overtuigd dat bij een goed ontwerp de eindgebruiker centraal staat. Dat een gebouw in harmonie moet zijn met de omgeving waarin het zich bevindt.