Bureau

Functionele schoonheid

Functionaliteit, leefbaarheid en esthetiek in één totaalontwerp. VAN AKEN is het fullservice architectenbureau dat deze ultieme combinatie realiseert. Wij hebben de deskundigheid en ervaring om functionele basiseisen te vertalen in een technisch hoogstaand ontwerp. En het lef om er een onwijs aantrekkelijk gebouw van te maken.

Integraal ontwerpen

Vorm volgt functie, daar zijn we het over eens. Maar onze klanten begrijpen dat een functioneel gebouw pas volledig tot zijn recht komt wanneer het in verbinding staat met zijn omgeving en gebruikers. Het is de duurzame woning waarin bewoners zich meteen thuis voelen. Het ziekenhuis dat warmte biedt na slecht nieuws. En het concertgebouw dat ondanks zijn omvang nog knus aanvoelt. De kunst is om samen integrale keuzes te maken die hieraan bijdragen. En zo de winnende combinatie te bedenken. Niet om koste wat kost een eigen signatuur te zetten. Maar om een esthetisch aantrekkelijk ontwerp te creëren dat betekenis geeft aan de functie van het gebouw.

Verwachtingen overtreffen

Een gebouw is meer dan een stapel stenen. Een ontwerp meer dan een af te vinken wensenlijstje. Onze gebouwen leven. Hun karakter staat helemaal in dienst van hun gebruiker. Onze meerwaarde komt daarom vooral naar boven als we ruimte krijgen voor creativiteit. Met onze inventiviteit als cement tussen functie en esthetiek. Alleen zo komen we tot een integraal ontwerp dat voldoet aan alle verwachtingen en toch verrast.

Part of Sweco

Vanaf januari 2023 is VAN AKEN officieel onderdeel van Sweco: Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau. Sweco werkt elke dag aan de steden van de toekomst. Een ambitie die naadloos aansluit bij ons als VAN AKEN. Inmiddels heten we ‘VAN AKEN – Part of Sweco’, een stap dichter bij de transitie naar één nieuw architectenbureau binnen Nederland samen met Sweco en JHK. Uiteraard blijven we ons elke dag inzetten om met lef, een kritische houding en vol verbinding de verwachtingen van onze klanten en partners te overtreffen. Zoals je dat van VAN AKEN gewend bent. Echter doen we dat vanaf nu steeds vaker in samenwerking met JHK en Sweco, om zo het beste resultaat voor onze klanten en onze projecten te bereiken.