nieuws

02-10-2020

BIM Basis ILS versie 2 van start

Vandaag (2-10-2020) is officieel de nieuwe BIM Basis ILS versie 2 gepubliceerd. Deze nieuwe versie is op alle fronten aangescherpt én uitgebreid met belangrijke onderdelen. Hiermee wordt de BIM basis ILS nog breder toepasbaar en dient het als een goede basis voor elk project. Naast de aangepaste infographic zijn ook de volgende documenten gepubliceerd:

- een totaal vernieuwde website met betere, stap-voor-stap-toelichting en daarmee nog minder ruimte voor ruis. (https://www.bimloket.nl/p/294).

- 2 handleidingen die op de nieuwe BIM Basis ILS versie 2 zijn toegespitst, te weten één voor Revit en één voor ArchiCAD. Deze zullen uiteraard worden uitgebreid met andere softwarepakketten. De handleidingen worden overigens geschreven door de BIM Basis ILS toepassingscommissie.

Het motto blijft: hoe meer ondernemingen en instellingen in de bouwsector volgens deze structuur samenwerken, hoe groter de voordelen voor ons allemaal.

VAN AKEN heeft met Bart Jeurissen als lid van de expertcommissie actief meegewerkt aan de BIM Basis ILS versie 2. Bart neemt namens VAN AKEN deel aan de BIM Basis ILS expertcommissie van BIM Loket, welke de afgelopen 2 jaar heeft gewerkt aan deze nieuwe versie.