nieuws

10-05-2021

Geslaagde VR-sessie voor ontwerpteam de blender

Op 30 april 2021 heeft VAN AKEN voor opdrachtgevers innocent en IFP een zeer geslaagde VR-sessie georganiseerd om de voortgang van de bouw van de blender te bespreken. innocent zal in de CO2-neutrale smoothie- en sapjesfabriek meer dan 400 miljoen flessen gekoelde drankjes per jaar produceren.

Het gezelschap van 15 personen was te groot om op één locatie bij elkaar te komen. Daarom is gekozen om tegelijkertijd in Rotterdam (bij Aronsohn) en in Derbyshire (bij IFP) een VR-sessie te houden en op dat moment via Teams met elkaar te communiceren over de stand van zaken. VAN AKEN leverde executables van het huidig multidisciplinair model aan waardoor men niet hoeft te beschikken over de modelleer- en VR-software om een VR-sessie te houden.

De VR-sessie in Derbyshire werd getoond op het Teams-scherm. Zo kon over alles worden gediscussieerd, zoals de kleur van de vloerbedekking, wel of geen plafond in bepaalde ruimten, verlichting, enz. Op deze manier werden onze opdrachtgevers meegenomen door het gebouw om de ontwerpuitgangspunten te bespreken en te bekijken. Dit werd als zeer succesvol ervaren en er is dan ook besloten om dit over enkele weken te herhalen.