nieuws

06-09-2021

VAN AKEN is BIM manager van innovatiecampus CLIC

Bij Badhoevedorp, tussen Amsterdam en Schiphol, verrijst de komende jaren de City Logistics Innovation Campus (CLIC), een bedrijvencentrum dat zoveel mogelijk energieneutraal wordt en via elektrisch vervoer de hoofdstad van voedsel en andere producten zal voorzien. Het complex van ruim 120.000 vierkante meter met 300 laadpalen wordt een duurzame toegangspoort voor groot Amsterdam.
Bedrijven kunnen heel veel energie besparen als ze een overschot aan warmte, koude en elektriciteit onderling gaan uitwisselen en daardoor de helft minder energie hoeven in te kopen. Dit zal helpen om de capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet terug te dringen.

Het overslagpunt aan de rand van Amsterdam wordt ontwikkeld door Somerset Capital Partners en het energiesysteem wordt geleverd door Eon, het Duitse moederbedrijf van Essent.

VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering is BIM adviseur voor Somerset Capital Partners tijdens het hele project. Daarnaast treden wij op als BIM regisseur tijdens het prestatiemodel en waarborgen wij dat het project conform de ISO 19650 zal worden uitgevoerd.
Het project gaat niet alleen dienen als transporthub en kantorenterrein voor bedrijven in food-, retail- en servicelogistiek, maar krijgt ook andere functies. Er komt een groen campusterrein met een hotel, eetgelegenheden en sportaccommodaties.

Een belangrijk streven voor CLIC is het realiseren van een integrale, hoogwaardige duurzaamheid. Er zal aansluiting gezocht worden bij wereldwijde certificering (zoals BREEAM en WELL) waar duurzaamheid op een breed aantal vlakken wordt gescoord, zoals management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en afvalverwerking.