Baanderherenweg, Boxtel

In opdracht van Woonstichting St. Joseph, die in 2007 een architectenselectie uitschreef voor de revitalisering, maakte VAN AKEN een ontwerp. Daarmee zijn de gebouwen kwalitatief en architectonisch verbeterd en voldoen ze weer aan de eisen van deze tijd.

De vier etages hoge flats moesten aansluiten bij de aangrenzende nieuwbouw in de wijk Selissenwal.  De appartementen waren compleet uitgeleefd en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom was zowel een architectonische als kwalitatieve verbetering noodzakelijk. Beide flatgebouwen zijn gesloopt tot casconiveau, de scheidingswanden en de voor- en achtergevel zijn volledig verwijderd. Vervolgens zijn op een slimme manier liften in de gebouwen geïntegreerd en de appartementen opnieuw ingedeeld. Ook is er thermische isolatie aangebracht en een ventilatiesysteem geïnstalleerd. Door de toepassing van hout, stucwerk en glas in de nieuwe gevels hebben de gebouwen een frisse uitstraling gekregen.

Verschillende typen woningen

In de twee gebouwen zijn 14 koopappartementen en 21 huurappartementen ondergebracht. Met de revitalisering zijn drie verschillende typen woningen ontstaan: studio’s en twee- en driekamerappartementen. De woningen zijn uitgerust met een moderne badkamer en keuken. Daarnaast zijn ze voorzien van een royaal balkon aan de voorzijde of een Frans balkon aan de achterzijde.

 

Locatie
Boxtel

Opdrachtgever
Woonstichting St. Joseph

Vloeroppervlakte
2.000 m²

Oplevering
2010

Fotografie
Jef Klaassens

Download PDF