Bäckerei Krümel, Kaatsheuvel

In de winter van 2021 opent de Efteling een nieuwe horeca locatie: Bäckerei Krümel. De ambachtelijke bakkerij komt recht tegenover de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, die afgelopen juni opende voor publiek. Het assortiment van de nieuwe locatie zal bestaan uit vers afgebakken producten uit de oven, zoals plaatgebak, vloerbrood en broodpizza’s in combinatie met goede koffies en verse sappen.

Bäckerei Krümel biedt straks plaats aan 125 personen binnen en 50 buiten op het plein. Net als het naastgelegen Frau Boltes Küche wordt het gebouw vormgegeven in het thema van de familieachtbaan. Met de komst van de bakkerij is het Max & Moritz Plein helemaal compleet. De bakkerij maakt de beleving op het plein mooi rond. Wie goed oplet ziet sporen van de streken van de kwajongens Max en Moritz. 

Duurzaam en gezond
Bäckerei Krümel wordt duurzaam gebouwd, met gebruik van duurzame materialen en apparatuur. Er zal gasloos worden gebakken en verwarmd. Er wordt extra rekening gehouden met afvalscheiding en er wordt gewerkt met duurzame disposables. De Efteling biedt in de bakkerij een ‘Betere Keuze’ met een gezonder alternatief aanbod zoals volkoren- of groentevarianten. Daarnaast staan ook dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten op de kaart.

VAN AKEN werkt graag samen met de ontwerpafdeling van de Efteling en heeft ook bij dit project gezorgd voor de bouwkundige vertaling van een prachtige Efteling-schets. Op 1 maart 2021 vond de feestelijke eerste handeling plaats. 

Locatie 
Kaatsheuvel

Opdrachtgever 
Efteling

Vloeroppervlakte 
422 m²

Oplevering 
2021

Team VAN AKEN
Patrick Al, Lou Fliervoet, Gerard van der Horst

Download PDF