Body Cover Group, Waalwijk

Alles-in-één compact concept
Voor the Body Cover Group, ontwerper en distributeur van verschillende badmode- en lingeriemerken, werd een bijzonder ontwerp gemaakt: een alles-in-één compact concept. Het bedrijfsgebouw bestaat uit drie bouwlagen die ruimte bieden aan uiteenlopende functies. Van kantoorwerkplekken tot ontwerpateliers, magazijn, orderpicking en showrooms.

Visuele verbinding
De entree, het magazijn en de showrooms zijn op de begane grond gevestigd. De kantoorwerkplekken, ontwerpateliers en orderpicking bevinden zich op de verdiepingen daarboven. Efficiënt ruimtegebruik heeft ertoe geleid dat de orderpickruimte op de bovenste verdieping is gepositioneerd. Een ruimtelijke vide in het pand zorgt voor een visueel contact tussen de verschillende functies. Deze vide functioneert tevens als expositieruimte.

Reactie op de locatie
Aan de buitenzijde reageert het gebouw als volume op de locatie. Middels een grote transparante opening op de begane grond oriënteert het kantoor zich op de entree van het bedrijventerrein Haven VII in Waalwijk. Hiermee laat de gebruiker duidelijk zien wat hij doet. Het compacte bouwvolume heeft een alzijdige donkere metalen gevel met rondom horizontale insnedes op de verdiepingen. De groene setting van het kantoor van de Body Cover Groep sluit mooi aan op het bijzondere tuinplan van het naastgelegen hoofdkantoor van De Mandemakers Groep.

 

Locatie 
Gragtmansstraat 5
Waalwijk

Opdrachtgever 
Body Cover Group

Vloeroppervlakte 
6.130 m²

Oplevering
2010

Fotografie
Hans Koppelmans

Team VAN AKEN
Gert van den Hoven, Walter Kuipers, Sander van Tatenhove

Download PDF