BrandLoyalty, 's-Hertogenbosch

Het voormalige PNEM-gebouw stamt uit de jaren zeventig en was een erg somber ogend pand, opgetrokken uit bakstenen met smalle raampartijen, waardoor weinig contact was tussen binnen en buiten. Het pand stond al enige jaren leeg voordat BrandLoyalty het gebouw aankocht.

Kingsroad Oostgevel oud

Van meet af aan was duidelijk dat het gebouw volledig tot casco gestript zou moeten worden. Na de transformatie bestaat het gebouw uit vier verschillende volumes, die in elkaar zijn geschoven, elk met een eigen hoogte. Het hoogste gebouwdeel is volledig van glas. De andere gebouwdelen hebben eveneens een volledig glazen buitengevel, maar worden voorzien van een tweede ‘huid’, zodat het gebouw harmonieert met zijn omgeving in plaats van contrasteert. Deze tweede gevel bestaat uit een ritmiek van verticale natuurstenen penanten, geplaatst tussen witte vloerbanden. De kleur en textuur van het natuursteen is zorgvuldig uitgekozen: een ruwe splijtsteen die massa uitdrukt en een mengeling van zandkleurige stenen met een zachtroze/rode kleurtoets, die direct aansluiten op de omgeving.
De totale oppervlakte van het gebouw, incl. stallingsgarage,  bedraagt 18.367 m2.

Vanwege de behoorlijke diepte van het gebouwvolume wordt midden in het gebouw een vide gemaakt, helemaal van boven tot beneden. Er is daartoe letterlijk een gat gemaakt in de verdiepingsvloeren. Het daglicht dringt op deze manier diep door in het gebouw. Tevens ontstaat een centrale ruimte, die wordt ‘opgevuld’ met een fraaie wenteltrap. BrandLoyalty ziet de vide als centrale ruimte waar alle bewegingen van de medewerkers door het gebouw gezien kunnen worden.

BrandLoyalty streeft ernaar om de medewerkers iedere dag fluitend naar kantoor te laten komen. Daarvoor is een a-typische inrichting bedacht met onder meer zen-achtige ruimtes voor meditatie, een enorme fitnessruimte, een restaurant, en een University waar de medewerkers worden opgeleid. Tevens is voorzien in een auditorium en een multifunctionele ruimte voor evenementen, waarvan ook ‘de stad’ gebruik kan maken. Kortom, een dynamische werkomgeving waar hospitality, communicatie en samenwerken hoog in het vaandel staan.

Het gerenoveerde kantoor heeft een BREEAM-NL-certificaat behaald met een score van twee sterren (BREEAM good).

Zie ook www.kingsroad101.nl en de video https://vimeo.com/135858343

 

Locatie 
Koningsweg 101
's-Hertogenbosch

Opdrachtgever
C.V. Kingsroad

Vloeroppervlakte
13.940 m2
18.367 m2 incl. stallingsgarage

Oplevering
2014

Interieur
Architectuurbureau Voss 

Fotografie
Stijn Poelstra

Download PDF