Brenthof, Sint-Michielsgestel

Het centrum van Sint-Michielsgestel krijgt steeds meer vorm. VAN AKEN is verantwoordelijk voor het ontwerp van deelproject Brenthof, bestaande uit drie appartementencomplexen aan de Dommel, met parkeergarage en een commerciële plint.

Brenthof omvat 3 bouwblokken: Het EMTÉ blok (ter plaatse van de huidige EMTÉ), het Biebblok (ter plaatse van de huidige bibliotheek) en een klein blokje aan de Torenstraat, het Hoekblok. In het totale plan worden ongeveer 60 appartementen gebouwd. Alle appartementen krijgen ten minste een parkeerplaats in de parkeerkelder onder het gebouw. De appartementen worden gebouwd voor een zo groot mogelijke en diverse doelgroep. Er komen zowel koop- als (duurdere) huurwoningen beschikbaar. 

In het plan komen ook een nieuwe Emté supermarkt en diverse andere winkelruimtes terug. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet van het ontwerp. Na de zomervakantie kan de omgevingsvergunning aangevraagd worden en in de loop van 2018 starten de werkzaamheden in dit deel van het centrum. Het bouwplan wordt ontwikkeld door Brenthof B.V., een samenwerking tussen Concept-nl Projectontwikkeling B.V. en Van Schijndel Vastgoed B.V.

Locatie
Sint-Michielsgestel

Opdrachtgever
Brenthof BV

Vloeroppervlakte
Blok A 40 appartementen
Blok B 19 appartementen
Blok C

Oplevering
2020-2022

Team VAN AKEN
Lorenzo Bassani, Martijn Govaarts, Paul Grimminck, Gert van den Hoven, Frank Hurkmans, Walter Kuipers, Jos Roerink, Tom de Vocht

Download PDF