De Ontmoeting, Rosmalen

De activiteitenruimte aan de Azaleastraat, jarenlang de thuisbasis voor Seniorenvereniging Hevo, was verouderd, te klein en toe aan een grondige renovatie. Ondersteund door woningbouwvereniging De Kleine Meierij heeft de vereniging voor vervangende nieuwbouw gekozen.

De nieuwbouw, De Ontmoeting genoemd, is gesitueerd op de hoek tussen de Kamperfoeliestraat en Tulpstraat. Naast de verenigingsruimte, herbergt het gebouw nog  22 huurappartementen en een door de bewoners te gebruiken parkeerkelder. Het L-vormige gebouw is  zorgvuldig ingebed in de kleinschalige woonbuurt in de massacompositie, bouwhoogte en de toepassing van baksteen als gevelmateriaal.

De plek van de verenigingsruimten binnen het geheel is goed leesbaar. Als tegenhanger van de bakstenen gevels zijn de gevels van de accommodatie opgetrokken uit hout en beton. De situering van de entree op de hoek accentueert het openbare karakter van de nieuwe verenigingsruimte, een uitnodiging om deel te nemen aan de vele activiteiten van de HEVO Seniorenvereniging.

 

Locatie 
Tulpstraat
Rosmalen

Opdrachtgever 
Hevo

Vloeroppervlakte 
3.200 m²

Oplevering
2012

Fotografie
Stijn Poelstra

Download PDF