Efteling Raveleijn, Kaatsheuvel

De Efteling is bij uitstek een familiepark. Tegelijkertijd museum, openlucht en attractiepark is het een park dat jong en oud kan boeien. Prachtige tuinarchitectuur gaat samen met fantastisch mooi vormgegeven gebouwen en attracties in een consequente Anton Pieck sfeer. Het kan zowel jong als oud bekoren en betoveren.

VAN AKEN beschouwt het als een eer (maar ook uitdaging) om samen met de Efteling kunstenaars te hebben mogen werken aan verschillende attracties (de Pandadroom, Polles Keuken, Raveleijn met Poortgebouw, De Baron 1898), Bosrijk (gethematiseerde vakantiehuisjes en het ingangsgebouw met hotelappartementen en een zwembad), Symbolica, Loonsche Land, Max & Moritz, ...)

De Raveleijn is een gebouw waar uiteenlopende functies bij elkaar komen. Het gebouw doet dienst als kantoorgebouw voor kantoormedewerkers en de directie van de Efteling en het fungeert tevens als entreegebouw voor bezoekers die van een van de vele speciale arrangementen gebruik maken of op afspraak komen in verband met het afhuren van een deel van de Efteling. Tegelijkertijd is Raveleijn een van de nieuwe topattracties, de arena met de houten tribune is het podium voor een spectaculaire show met echte paarden en tamme raven!

Raveleijn is aangesloten op een WKO installatie, kent een daglichtgestuurde kunstverlichting en is voorzien van sedumdaken. Het materiaalgebruik is, ondanks dat alles er verweerd en oud en enigszins kapot uitziet (dit is het werk van de Efteling kunstenaars) gekozen op hun onderhoudsvrije en duurzame aspecten.

 

Locatie
Europalaan
Kaatsheuvel

Opdrachtgever
Efteling

Oplevering
2012

Fotografie
Lab77

Team VAN AKEN
Erwin Feitsma, Martijn Govaarts, Saul Henrion Verpoorten, Gerard van der Horst, Gert van den Hoven, Bas Maas, Maarten Venhorst

Download PDF