Gemeentewerf, Waalwijk

Waalwijk was toe aan een nieuwe gemeentewerf, de oude voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De nieuwe hal is vooral functioneel, een praktische hal in een mooi jasje. De werf omvat de totale buitendienst, van gemeentereiniging en groenonderhoud tot gladheidsbestrijding, onderhoud openbare verlichting, het repareren van bestrating en het herstel van parkeerautomaten.

De gemeentewerf heeft een spectaculaire entree, een inpandige luifel steunt op een kolomconstructie die is vormgegeven als grote W. Het dak heeft een lichte helling. Om redenen van duurzaamheid is het dakmateriaal samengesteld uit ingezameld en gerecycled EPS.

 

Locatie
Prof. Van 't Hoffweg
Waalwijk

Opdrachtgever
Gemeente Waalwijk

Vloeroppervlakte
3.500 m²

Oplevering
2013

Fotografie
Stijn Poelstra

Download PDF