Hof van Breunissen, Gendt

In opdracht van de zorginstelling St.Jozef en Woonstichting Gendt werd VAN AKEN gevraagd voor het ontwerp van een multifunctioneel gebouw tbv huisvesting van 30 verpleeghuisplaatsen in groepswoningen, 30 verzorgingshuisplaatsen in individuele appartementen, 60 appartementen (huur en koop), kantoorruimte voor de woonstichting, een restaurant en een ondergrondse parkeervoorziening.

Het Hof van Breunissen is compact en modern vormgegeven. Door rekening te houden met zowel de maatvoering als de streek­eigen materialen, zoals stucwerk en baksteen van de steenfabriek uit Gendt, past het gebouw in de Gendtse omgeving.

Het gebouw met veel diversiteit qua functies en bewoners heeft een centraal hart met een openbaar toegankelijk karakter. Rondom het atrium zijn diverse algemene ruimtes gesitueerd zoals o.a. een grand café, winkel, restaurant, kapper en pedicure en een multifunctionele ruimte.

Ook het interieur werd door VAN AKEN ontworpen. De materialen en het kleurgebruik voor het interieur zorgen voor warmte en gezelligheid en een stijlvolle chique uitstraling. Door de diversiteit in kleuren en materialen voor wanden, deuren en vloeren krijgen de verschillende functies identiteit en herkenbaarheid. Dat bevordert de oriëntatie voor de bewoners. Een fotografisch landschapmozaïek op een hoge wand in het atrium maakt het entreegebied tot een sfeervolle omgeving.

De verpleegafdeling is specifiek voor onder meer geriatrische cliënten ingericht. Enkele wanden in de verpleegafdeling zijn met fotobehang bekleed, met afbeeldingen uit het verleden voor de oriëntatie en beleving van de cliënten.

 

Locatie
Nijmeegsestraat
Gendt

Opdrachtgever
Zorginstelling St.Jozef en Woonstichting Gendt

Vloeroppervlakte
13.900 m²

Oplevering
2010

Fotografie
Jef Klaassens

Download PDF