Hunting, Eindhoven

Het bedrijfspand van Hunting is prominent gelegen aan de T-kruising Jan Hilgersweg en Henri Wijnmalenweg op het bedrijventerrein bij Eindhoven Airport. De meest expressieve kant van het gebouw ligt mooi in het zicht. De oriëntatie is afgestemd op de aanrijroute. Het magazijn is geen los blok, maar een wezenlijk onderdeel van het integrale architectonische beeld.

De krachtige uitstraling van het pand is vormgegeven door een eenvoudige ingreep in het ontwerp: het gebruik van expressieve luifels in geanodiseerd aluminium, die afhankelijk van het weer steeds van kleur veranderen. Deze multifunctionele luifels werken als zonwering, rokersbalkon en glazenwasbalkon. Het materiaalgebruik is afgestemd op luchtvervuiling van het vliegverkeer (speciale coating, kleurgebruik).
De kantoren zijn kantoortuinen en naar wens indeelbaar. Werknemers wordt ruim uitzicht geboden door verdiepingshoog glas. Het glazenwasbalkon gaat over in een ruim dakterras dat verbonden is met de kantine.
Het gebouwontwerp is flexibel. Het hele pand is op te delen in meerdere bedrijfsunits, maar ook uitbreidbaar. De productieruimte kan omgevormd worden tot magazijn. Onder de roldeuren is een voorziening getroffen die het omvormen tot een laad- en loskuil in de toekomst makkelijk maakt.

 

Locatie
Jan Hilgersweg
Eindhoven

Opdrachtgever
Hunting

Vloeroppervlakte
7.100 m2

Oplevering
2010

Fotografie
Jef Klaassens

Team VAN AKEN
Patrick Aerdts, Margriet Eugelink, Didier Hendriks, Gonnie Linssen-Adriaans

Download PDF