Makita uitbreidingen, Eindhoven

Het bedrijfsgebouw van Makita was in 2009 een van de eerste gebouwen op bedrijventerrein Park Forum West in Eindhoven. Het was een mooi voorbeeld van hoe je met behoud van kwaliteit en binnen budget toch snel kunt bouwen. Het hele proces, van initiatieffase tot aan de ingebruikname, nam nog geen twee jaar in beslag.

Inmiddels is Makita Nederland B.V. enorm gegroeid en is het bedrijfspand in 2017 uitgebreid met ca. 7.600m2 warehouse en 1.000m2 repair, testruimten, kleedruimten en kantoren. De uitbreiding bestaat verder uit een laadkuil voor vier vrachtwagens en een verbindingscorridor met de bestaande bouw. In 2021 is een verdere uitbreiding gerealiseerd.

Aan de achterzijde van het pand ligt een patio die grenst aan de kantine. Een tweede patio ligt aan de voorzijde en fungeert als hoofdentree. De patio’s zijn prettige groene buitenruimten omringd door een gevel van geperforeerde staalplaten. De geperforeerde gevel filtert het zonlicht en schermt het zicht op het omliggende bedrijventerrein af.

Meer informatie over de bestaande bouw op de Makita projectpagina.

 

Locatie 
Parkforum 1101
Eindhoven

Opdrachtgever 
Makita Nederland bv

Vloeroppervlakte 
8.600 m²
8.500 m²

Oplevering 
2017
2021

Team VAN AKEN
uitbreiding 2017: Patrick Al, Martijn Govaarts, Paul Grimminck, Lody Hes, Daan Lammers, Maarten Venhorst, Ad van Vroonhoven
uitbreiding 2020: Erik Brouwer, Paul Grimminck, Lody Hes, Michel Maassen

Download PDF