Picus West, Eindhoven

In Eindhoven is het voormalige fabrieksterrein van Houtindustrie Picus herontwikkeld tot een veelzijdig woongebied. Binnen een relatief kleine zone reageert de bebouwing van plangebied Picus West op heel tegengestelde stedelijke sferen. Om hier eenheid in te brengen, heeft de architect ervoor gekozen de materialen van de gebouwen op elkaar af te stemmen: voornamelijk baksteen, in verticaal metselwerk. De diversiteit is gezocht in kleurgebruik en maatvoering.

Voor de woningen die grenzen aan de bestaande woonwijk is een bijzondere oplossing bedacht die naadloos aansluit bij de sfeer van de wijk. De woningen zien eruit als 2-onder-1-kapwoningen, in werkelijkheid zijn het rijtjeshuizen. De zogenoemde tweelinghuizen lijken los te staan van de naastgelegen woningen doordat ze steeds iets verschuiven ten opzichte van elkaar.

 

Locatie
Eindhoven

Opdrachtgever 
Wooninc.

Vloeroppervlakte 
16.700 m²

Oplevering 
2008-2009

Fotografie 
Jef Klaassens

 

Download PDF