Rabobank De Langstraat, Waalwijk

Het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank De Langstraat in Waalwijk staat naast het gemeentehuis, direct langs de A59 aan de Taxandriaweg. De bouw is eind februari 2016 gestart. Op 14 februari 2017 heeft de bank zijn intrek in het nieuwe pand genomen. Het kantoor heeft een BREEAM Excellent certificaat verkregen.

Samen met Rabobank Nederland is er door de Waalwijkse bank een programma van eisen opgesteld dat een uitspraak doet over de praktische wensen in hun nieuwe gebouw. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe bank is de bankhal, een openbaar gebied van ca. 1.200 m² wat een diversiteit aan functies huisvest en het kloppend hart is van het gebouw. In dit gebied vindt men onder andere de receptie, een aantal servicedesks en spreekkamers, maar ook een werkcafé en instructieruimtes.

In de plattegrond is het doseren van de balans tussen ‘Brabant’ en ‘bank’ eenvoudig mogelijk. Bij binnenkomst worden bezoekers ontvangen in een Brabantse sfeer, met een receptie die eruit ziet als een gezellige keuken met een bijbehorende keukentafel als ontvangstpunt. Vanuit het wachtgebied heeft de medewerker die zijn bezoek ontvangt de mogelijkheid om hem of haar veel Brabant en een beetje bank te laten ervaren (spreekkamers aan de kant van Waalwijk / De Winterdijk). Naarmate je de plattegrond volgt tegen de klok in wordt het gehalte ‘Brabant’ minder en ‘Bank’ meer. Dit eindigt in de spreekkamers met een zakelijke touch aan de A59-zijde, een zakelijke omgeving met een lichte Brabantse touch.

 

Locatie
Taxandriaweg
Waalwijk

Opdrachtgever
Rabobank

Vloeroppervlakte
4.000 m2

Oplevering
2017

Fotografie
Studio Piet Pulles en VAN AKEN

BREEAM Excellent

Download PDF