Showroom BMW, Gouda

BMW dealer Breeman heeft VAN AKEN de opdracht gegeven voor het ontwerpen van een nieuwe vestiging op het bedrijventerrein Gouwepark in Moordrecht. De nieuwe showroom moet zich onderscheiden door een sprankelend maar ingetogen karakter. 

Strak en zakelijk

Het nieuwe gebouw moet een zakelijk en premium karakter krijgen, dat past bij BMW. VAN AKEN heeft dit vertaald in een strak ontwerp met weinig details op de gevel, die duidelijk te zien is vanaf de snelweg A12. De nieuwe showroom biedt ook ruimte voor een persoonlijke tint. Zo wordt standaard een select aantal BMW modellen getoond en kunnen drie podiumplaatsen worden ingevuld naar de wensen van de klant. Hiermee krijgt de potentiële BMW rijder invloed op de inrichting.

Innovatief concept

Breeman wil met de nieuwe showroom een innovatief concept neerzetten. In de showroom zal niet meer de volledige range van BMW modellen worden gepresenteerd, maar komt de focus te liggen op geselecteerde modellen.

Toch wordt de nieuwe showroom niet kleiner dan de huidige. Er is in overeenstemming met Breeman gekozen om onder de showroom een Black Box te bouwen, een parkeergarage waarin de overige BMW modellen worden gestald en op die manier wel voorhanden zijn als de klant daarom vraagt.

 

Locatie 
Gouda

Opdrachtgever 
F. Breeman Auto- en Motorbedrijven

Vloeroppervlakte
2.670 m²

Oplevering
2015

Impressies
VAN AKEN

Team VAN AKEN
Jouwert Bosma, Gerard van der Horst, Sander van Tatenhove

 

Download PDF