Simeonshof, Erp

In opdracht van BrabantWonen/BrabantZorg maakte VAN AKEN het ontwerp voor de nieuwbouw die onder meer bestemd is voor een psychogeriatrische afdeling, en twee villa’s met zorgappartementen. Daarnaast is VAN AKEN verantwoordelijk voor de directievoering.

Het nieuwe Simeonshof komt op een historische plek achter de kerk te staan waar vroeger het klooster van Erp stond. Het ontwerp voor de nieuwbouw is daarop geïnspireerd en haalt de sfeer van vroeger terug. Het hoofdgebouw wordt neergezet als een omarming naar de kerk. Verder is er gekozen voor een klassieke opbouw in drie lagen. Het bijzondere metselwerk en de kozijnen die daar diep in liggen, geven het hoofdgebouw een robuuste uitstraling die mooi bij de kerk past. Tegelijkertijd ademt het geheel sfeer, rust en ritme uit.

De nieuwbouw van Simeonshof bestaat uit een hoofdgebouw en twee villa’s. Het hoofdgebouw is bestemd voor 16 psychogeriatrische (PG) cliënten en 22 zorgappartementen. De PG-afdeling ligt op de eerste verdieping. Op de begane grond bevinden zich multifunctionele ruimtes, een restaurant en ruimtes voor een prikdienst, kapper en dagbehandeling. Daarnaast zijn er nog vier villa’s met zorgappartementen door VAN AKEN ontworpen, in opdracht van Area, twee met koopappartementen en twee met huurappartementen. Ze liggen in een parkachtige groene omgeving die het dorpse karakter van Erp accentueert.

 

 

Locatie
Kerkstraat
Erp

Opdrachtgever
BrabantWonen en BrabantZorg

Vloeroppervlak
4.320 m2 hoofdgebouw en 6.675 m2 villa's

Oplevering
2012 (fase 1) en 2014 (fase 2)

Team VAN AKEN
Berry Cuppen, Paul Grimminck

Download PDF