Zorghotel, Roermond

Op het terrein van het Laurentius Ziekenhuis Roermond (LZR) staat een acht verdiepingen hoog zorghotel voor revalidatiecliënten. Van binnen en buiten een blikvanger! Het hotel biedt mensen die behoefte hebben aan zorg een verblijf in een comfortabele, gastvrije en luxe omgeving.

Hoe prettiger de omgeving, des te eerder iemand herstelt. Dat is de filosofie achter het zorghotel. Alles is erop gericht een ‘healing environment’ te creëren, een hotelomgeving met een viersterren allure, van alle gemakken voorzien. In totaal zijn er zestig hotelkamers in het zorghotel. Een groot deel is bestemd voor geriatrische revalidatiecliënten van De Zorggroep. Tien kamers zijn bedoeld voor patiënten van het ziekenhuis die na een medische ingreep nog niet naar huis kunnen of willen.

VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering ontwikkelde een totaalconcept voor het zorghotel met veel transparantie, waarbij binnen en buiten als het ware in elkaar overlopen. De bijzondere, elegante gevels zijn met een keramisch ‘gordijn’ bekleed, in een warme kleur die bij de lichte baksteen van de omringende gebouwen past. Binnen is er dezelfde warme sfeer met houten vloeren, een uitnodigende loungeruimte met comfortabele hoekbanken, een modern café en een chic restaurant met patio.

Gasten verblijven in modern ingerichte hotelkamers met luxe badkamers, waar alles aangepast is voor de minder mobiele gast. Zo hebben alle kamers vloerbedekking, die echter goed begaanbaar is voor rolstoelen.

In de laagbouw naast het zorghotel vindt de hotelgast een groot revalidatiecentrum, waar alle behandelaars van het LZR en De Zorggroep gebruik van maken. Van kinderrevalidatie tot dagbehandelingen en hart- en longrevalidatie. Alles onder één dak. Alles is zo ingericht dat mensen aangemoedigd worden om van de publieke ruimtes gebruik te maken.

 

Locatie
Roermond

Opdrachtgever
De Zorggroep

Vloeroppervlakte
6.400 m²

Oplevering
2017

Fotografie
Stijn Poelstra

Download PDF