Appartementen Dichterbij, Oostrum

Bij de vormgeving van dit kleine appartementengebouw (voor 18 cliënten) is geprobeerd om aansluiting te vinden bij alle andere gebouwen op het terrein. Met name bij de woongebouwen. Dit is gedaan zonder de gebouwtypologie te ontkennen. Hierdoor is een gebouw ontstaan met een eigen karakter maar duidelijk in samenhang met zijn omgeving. Uitgangspunt is de expressie van de individuele wooneenheid. De fijne geleding van het volume gaat een relatie aan met de woonbeleving van de individuele bewoner. Tegelijkertijd geeft de samenhangende architectonische compositie de bewoners de mogelijkheid om zich niet enkel te identificeren met hun eigen woonobject maar ook met het gebouw en zelfs de totale leefomgeving.

Naast een focus op een uitgebalanceerde massavolumeopbouw is bijzondere aandacht gegeven aan detaillering en materiaalkeuze. Daarbij is de combinatie opgezocht van aan de ene kant de bewezen kwaliteit maar enigszins grove uitstraling van standaard bouwdetails en aan de andere kant een inleving in de fijne ambachtelijke bouwkunst die de omgeving afdwingt.

 

Locatie
Wanssumseweg
Oostrum

Opdrachtgever 
Stichting Dichterbij

Vloeroppervlakte 
1.150 m²

Oplevering
2012

Fotografie
Stijn Poelstra

Download PDF