Bosch, Eindhoven

Begin 2012 namen 400 medewerkers van Bosch Security Systems hun intrek in het SFF-gebouw op Strijp-S. Het voormalige hoofdkantoor van de Consumer Lifestyle divisie van Philips onderging daartoe een revitalisering. Het gebouw kreeg nieuw elan en voldoet aan de eisen van nu en in de toekomst.

Aantrekkelijke nieuwe plint

Het entreeniveau van de plint van het SFF-gebouw ligt een halve verdieping boven het maaiveld. Om aansluiting te zoeken bij de Torenallee, de belangrijke as uit het masterplan van West 8, kreeg het gebouw een plint met een nieuwe en aantrekkelijke uitstraling. De entree is omgedraaid richting de Torenallee. Verder komt er op de plint een buitenterras en een verhoogde tuin omlijst door schanskorven met keien. Dit geeft tevens een groen karakter aan het gebouw.

Frisse uitstraling

De grindbetonnen gevels zijn gereinigd, zodat het gebouw een frisse uitstraling heeft gekregen. De dakopbouw ten behoeve van de installaties en de loopbrug vormen straks de markante onderdelen van het gebouw met hun opvallende Bosch-rode kleur.

Nieuwe kantoorindeling

Op de verdiepingen zijn alle tussenwanden van de kantoorcellen verwijderd. Vervolgens zijn zowel kantoortuinen als -cellen gecreëerd. In het midden van iedere verdieping is een informele ontmoetingszone, waar de medewerkers op drie verschillende manieren kunnen overleggen. Aan een vergadertafel, informeel onderuit of staand. Het interieurconcept heeft een technische look met een creatieve knipoog en is daarmee afgestemd op de identiteit van de organisatie.

 

Locatie 
Torenallee 49
Eindhoven

Opdrachtgever 
Credo Integrale Planontwikkeling

Vloeroppervlakte 
15.000 m²

Oplevering
2012

Fotografie
Stijn Poelstra

Download PDF