DELTA Electronics, Helmond

Multinational DELTA Electronics vestigt zich op de Automotive Campus in Helmond. Na een selectieprocedure (uitgeschreven door Drees & Sommer) won VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering de opdracht voor het ontwerp van de nieuwbouw.

Het pand in Helmond is de basis voor Delta’s industriële automatisering activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De focus ligt daarbij op het aanpakken van milieuproblemen zoals klimaatverandering. Delta is ook zelf een smart building solutions provider, in het gebouw zijn diverse producten van Delta geïntegreerd, zoals armaturen, omvormers, camera’s, sensoren en regeltechniek. In het nieuwe gebouw van 4.000m2 zijn kantoor, showroom en testlab te vinden.
Op het gebied van duurzaamheid voldoet het gebouw aan de hoogste eisen en zal daarmee gecertificeerd worden met een Leadership in Energy and Environment Design (LEED) Gold-certificering.

Op 25 september 2019 vond de groundbreaking ceremony plaats. De bouw is opgeleverd op 19 april 2021.

 

Locatie 
Automotive Campus, Helmond

Opdrachtgever 
DELTA Electronics

Vloeroppervlakte 
4.000 m²

Oplevering 
2021

Fotografie/video
Gordon Jack

Team VAN AKEN
Rui van den Braak, Erik Brouwer, Gordon Jack, Martijn Govaarts, Paul Grimminck, Frank Hurkmans, Walter Kuipers, Tom de Vocht, Jim Vereijken, Ad van Vroonhoven

 

Download PDF