Driessen HRM Kantoor, Helmond

Driessen HRM in Helmond groeide uit zijn jasje. In plaats van het nog verder uitbreiden van het bestaande kantoor, maakte Driessen de keuze voor nieuwbouw op de naastgelegen grond. Een gebouw met een eigen identiteit, eigen kleur, maar overduidelijk herkenbaar als onderdeel van Driessen. “Van familiebedrijf in één gebouw, maken wij de stap naar een familie van bedrijven”. Op 18 september 2017 werd het nieuwe gebouw (4.075 m2) opgeleverd.

Twee kantoorvleugels worden met elkaar verbonden door een met glas overdekte straat, de ‘Dorpsstraat’. Door deze Dorpsstraat ontstaat er een logische verbinding tussen het bestaande hoofdkantoor en de nieuwbouw. Om de Brabantse identiteit te versterken heeft de Dorpsstraat een entree voor het personeel, ‘d’n achterom’, en de hoofdentree, ‘d’n veurdeur’.

Driessen HRM hecht veel waarde aan een fijne werkomgeving. Er is veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, flexibilisering en werk-privébalans. Dat laatste komt bijvoorbeeld tot uiting in het kinderdagverblijf, waar kinderen van de medewerkers in een lichte, vriendelijke omgeving de dag doorbrengen. In het bedrijfsrestaurant zijn gezonde gerechten en sapjes te verkrijgen.

Locatie 
Vlamovenweg 4, Helmond

Opdrachtgever 
DGH BV / Driessen HRM

Vloeroppervlakte 
4.075 m²

Oplevering 
2017

Fotografie
Stijn Poelstra

Team VAN AKEN
Thomas Beckton, Maarten Castelijns, Martijn Govaarts, Paul Grimminck, Gert van den Hoven, Walter Kuipers, Stef Wijnen, Simeon Zondag

Download PDF