Efteling Symbolica, Kaatsheuvel

Symbolica is een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Iedereen is uitgenodigd om op audiëntie te gaan bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd door geheime gangen en koninklijke vertrekken, waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen. De attractie won in 2018 de prestigieuze THEA Award, de 'Oscar van de attractieparkenwereld'.

“Symbolica is een attractie van wereldformaat, waarin op een innovatieve wijze een verhaal tot leven komt. Dit wordt gecombineerd met een verbazingwekkende creativiteit, verbeeldingskracht, vakmanschap, gedetailleerde thematisering, levensechte animatronics en een trackless vervoersysteem waardoor de voertuigen alle kanten op kunnen bewegen", aldus het juryrapport.

Symbolica is vormgegeven als kasteel met hoge kasteelmuren rondom. Blikvangers zijn de hoge, gestucte torens met glas-in-loodramen en koepeltjes. Bij de rotspartijen aan de achterzijde is een kleine waterval. De hoogste toren van Symbolica is 29,8 meter hoog. 

Locatie
Kaatsheuvel

Opdrachtgever
Efteling BV

Oplevering
2017

Fotografie
Efteling

Team VAN AKEN
Patrick Al, Martijn Govaarts, Paul Grimminck, Chesley Hes, Gerard van der Horst, Gert van den Hoven, Bart Jeurissen, Maarten Venhorst, Stef Wijnen

Download PDF