Ronald McDonaldhuis, Veldhoven

Naast het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is een Ronald McDonaldhuis gebouwd dat plaats biedt aan acht ouderparen van ernstig zieke kinderen. Het gebouw is vormgegeven vanuit een visie om de ouders, die een moeilijke tijd doormaken, vaak ver weg van huis, een veilige plek te bieden waar men even kan ontsnappen uit de ziekenhuissfeer.

Het gebouw straalt rust uit, de gebogen vorm van het gebouw kun je letterlijk opvatten als twee beschermende armen om je heen. Je kunt je terugtrekken, maar de gemeenschappelijke woonkamer en keuken bieden ook gezelligheid. Het warme materiaalgebruik, met veel natuurlijk hout en het comfort dat de kamers en de woonkamers bieden staat in sterk contrast met het ziekenhuis. Het project is tot stand gekomen op initiatief van een aantal lokale ondernemers uit Veldhoven, en uiteindelijk ruimhartig gesponsord door een nog grotere lijst van ondernemers.

 

Locatie
De Run 4604
Veldhoven

Opdrachtgever
Ronald McDonaldhuis

Vloeroppervlak
1.200 m2

Oplevering
2005

Fotografie
Stijn Poelstra

Download PDF