Van Mossel, Waalwijk

Het nieuwe logistieke centrum van Van Mossel Automotive Groep wordt een blikvanger langs de A59 bij Waalwijk. De nieuwbouw op bedrijventerrein Haven Acht is naar verwachting eind 2022 klaar. Er gaan zo'n 250 mensen werken.
Er verrijst een groot logistiek centrum met hoofdkantoor. Naast het in het oog springende gebouw van zo’n 31.000 m2 komt er ook een groot parkeerterrein, waar zo’n 4.000 auto's gestald kunnen worden.

Van Mossel speelt met de nieuwbouw in op de explosieve groei van het bedrijf. Het imperium van autodealers, schadeherstel en leasebedrijven breidt steeds verder uit. Van Mossel telt inmiddels 294 locaties, waar 4750 mensen werken. De meeste logistieke activiteiten van Van Mossel worden hier straks gebundeld. Zo gaat het bedrijf vanuit dit centrum de wagens leveren aan bijvoorbeeld grote leasebedrijven, verhuurbedrijven en de overheid. Daarnaast worden op deze locatie tweedehands auto's getest en opgeknapt. Ook het hoofdkantoor dat nu nog aan de Biesbosweg zit, verhuist naar deze plek. 

Er komt een museum in het pand, waar de geschiedenis van het 80 jaar oude bedrijf wordt verteld. Daar zijn tientallen klassieke auto’s te zien van de 36 merken, die Van Mossel in zijn portefeuille heeft.

De nieuwbouw zal voldoen aan de allerlaatste milieunormen. Directeur Eric Berkhof wil duurzaam bouwen, met oog voor het milieu. Het meest zichtbaar zijn daarbij zonnepanelen op het dak en laadpalen voor electrische auto's. 
Het project wordt gerealiseerd met een Breeam duurzaamheidscertificering.

Locatie
Haven 8, Waalwijk

Opdrachtgever
Van Mossel Automotive Groep

Oppervlakte
32.000 m2

Oplevering
2022

Impressies
VAN AKEN

Team VAN AKEN
Thomas Beckton, Wietse Blom, Erik Brouwer, Pieter Egelmeers, Paul Grimminck, Gert van den Hoven, Bart Jeurissen, Walter Kuipers, Loes Mutsers, Sander van Tatenhove

Download PDF