Houthaven NAW, Amsterdam

Op het Revaleiland in de Houthaven realiseren VORM en BPD circa 100 hoogwaardige, klimaatneutrale appartementen met een ondergrondse parkeergarage, gekoppeld aan de woningen op de begane grond. 'Nieuw Amsterdams Wonen' (NAW) is een gesloten bouwblok dat is ontworpen door VAN AKEN. Het staat op het Revaleiland dat met een levendige plint direct in verbinding staat met de Spaarndammerstraat met zijn winkeltjes en cafétjes. Aan de andere zijde eindigt het eiland in een terras bij het bijbehorende hotel. De oplevering van het bouwproject staat gepland voor eind 2019.

Houthaven is dé nieuwbouwlocatie in een uniek stukje Amsterdam. Over een paar jaar is de Houthaven van nu niet meer terug te herkennen. De verkeerstunnel onder het prachtige park en de typisch Amsterdamse grachten toveren deze historische locatie om tot een unieke woon-, werk- en leeflocatie.
De verschillende eilanden in Houthaven hebben elk een thema. Voor het Revaleiland is dit Amsterdamse School. Overal zijn kenmerken van deze stijl terug te zien, bijvoorbeeld in de ronde hoeken in combinatie met rechthoekige erkers en in het kleur- en materiaalgebruik.

In NAW vind je geen typische woningen. Er is gezocht naar een gevarieerd woonprogramma voor nieuwe woonvormen, met bijvoorbeeld twee-laagse patiowoningen met souterrain, of stadswoningen over drie lagen met prachtig uitzicht over het water. Vrij in te delen ruimtes zijn geschikt voor werkkamer of atelier, of als extra slaapkamer. In de unieke binnentuin kunnen bewoners elkaar opzoeken en heerlijk onthaasten.

VAN AKEN is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen op eiland 5, kavel A-B en het ontwerp van blok 3B, Life.

Locatie
Revaleiland, Houthaven, Amsterdam

Opdrachtgever
VORM en BPD

Omvang
20.500 m2

Fotografie
Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

Team VAN AKEN
Renske Aben, Patrick Al, Thomas Beckton, Paul Grimminck, Gert van den Hoven, Gerard van der Horst, Bart Jeurissen

Download PDF

360 Houthaven interior

360 Houthaven exterior