Houthaven LIFE, Amsterdam

Amsterdam Houthaven was de eerste gegraven haven van Amsterdam. Nu verschijnen er 7 eilanden met een spiksplinternieuwe woonwijk. Op het derde eiland komt LIFE, een bijzonder appartementengebouw voor – in eerste instantie – 55-plussers die willen blijven wonen en leven zoals ze gewend zijn. Genieten van de stad, omgeven door luxe, ruimte en goede zorg.

Vanuit de Spaarndammerbuurt loop je langs LIFE op maaiveldniveau naar de kade. Er is een natuurlijke verbinding tussen oud en nieuw. Je ziet de Amsterdamse School-architectuur, met een ‘voetje en een hoedje’, terug in de bouwstijl van LIFE. Denk aan robuuste bouwblokken, karakteristieke voordeuren, afwisselende gevels, mooie ornamenten en ambachtelijk metselwerk. Daarbij is het hele gebouw niet alleen duurzaam, maar voldoet het ook aan strenge regels op het gebied van veiligheid, aanpasbaarheid en levensloopbestendigheid. Dit betekent dat de woning aanpasbaar is aan een zorgvraag mocht dat in de toekomst nodig zijn.

In de plint is een gezondheidscentrum opgenomen, met alle voorzieningen die nodig zijn voor de bewoners, zoals een huisartsenpraktijk, fysiotherapie en thuiszorg.
Er zijn zes groepswoningen voor PG cliënten. Die bevinden zich op de begane grond, de eerste en tweede verdieping en zijn georiënteerd op de school, het water en het groen.
Daarnaast is er een buurtzorghuis, waar De Buren gezellige buurt­horeca aanbiedt samen met een aanbod van diensten voor de buurtbewoners, zoals boodschappen en klusjes doen, hond uitlaten, enz. 
Bekijk hier de verkoopinformatie.

 

VAN AKEN is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen op eiland 5, kavel A-B en het ontwerp van NAW, blok 3D.

Locatie
Houthaven, Amsterdam
Eiland 3 (Revaleiland), vlek B

Opdrachtgever
VORM

Omvang
19.300 m2, waarvan 4.000 m2 voorzieningen
39 huur- en 88 koopappartementen

Impressies
De Beeldenfabriek

Download PDF